2018-10-19

Siyez Unu

%100 Siyez buğdayından öğütülmüş olan siyez unu, saf un formunda olup klasik metodlar ile öğütülmüştür. Siyez unu, öğütülme işleminde en doğal hali korunacak şekilde işlem görür.


Siyez buğdayı, genetiği bozulmamış tek buğday türü olup, siyez buğdayının öğütülmesi ile ortaya çıkan siyez unu da tamamen organik bir üründür. Hiçbir kimyasal işlem görmemiştir ve saflığı %100 korunmuştur.


Siyez unu kullanılarak, birbirinden lezzetli hamur işleri, el yapımı ekmek ve birçok farklı tat üretilebilir. Katıldığı her yemeğe olağanüstü bir lezzet katan siyez unu, genetiği değiştirilmemiş olduğundan diğer unlara göre çok daha sağlıklıdır. Kendine has bir tat ve aromaya sahip olan siyez unu, lezzet konusunda çok iddialı ve sağlıklı olması ile tartışmasız şekilde rakipsizdir.




Son dönemlerde siyez buğdayının ve siyez ununun önemi anlaşılmıştır. Artık mutfağındaki önceliği sağlık olanların tercihi siyez ürünleridir. Siyez unu kilo aldırmaz, kolekterol içermez, karbonhidrat değeri düşük ve protein değeri oldukça yüksektir. Yapısının lifli olması avantajı ile, sindirim çok kolay hale getirir ve bağırsakları temizleyici özelliği vardır.


Yüksek miktarda antioksidan içeriğine sahip olan siyez unu, hücre yapısını koruyarak yaşlanmayı geciktirir. Ayrıca bozulmaz ve küf yapmaz. Dünya glisemik endeksi kapsamında insanlara en uygun gıda siyez unudur.


Siyez ununun hamileler için çok daha ayrı bir önemi vardır. Anne sütünü arttırır. Folik asit miktarı diğer un çeşitlerine göre bir hayli fazladır. Bunun için uzmanlar, hamile kişilere, siyez unu ve siyez ürünleri tüketmelerini önermektedir.

ÜRÜNLERİMİZ VE
SİYEZ İLE İLGİLİ EN GÜNCEL BİLGİLERİ KEŞFEDİN

BLOG’A GÖZAT