2018-10-19

Siyez Tarhana

Anadolu mutfağının vazgeçilmezi tarhana, siyez buğdayının öğütülmesi ile yapılan siyez unu kullanılarak yapılınca, çok daha lezzetli ve sağlıklı oluyor. Son zamanlarda popülaritesi katlanarak artan siyez tarhana, mutfağında sağlığa öncelik verenlerin tercihidir.


%100 organik olan siyez tarhana, gerçek bir şifa kaynağıdır. Bol miktarda A, B ve özellikle C vitamini içermekte olup, fosfor, iyot, silis ve kükürt bakımından da zengindir. Vücuttaki fazla tuzun atılmasını sağlar ve pankreası çalıştırarak insülin ifrazatını arttırır. Kanda şeker seviyesini ortalar. Bağışık sisteminin güçlenmesinde büyük rol oynayan siyez tarhana, nefes borusunu temizler, damar tıkanıklığı ve daralmasını önler.




Doğal olarak tokluk hissi verdiğinden bir zayıflama ilacı olarak da görülebilir. Birçok yiyecekte olmayan P ve K vitaminlerini de içeren siyez tarhana, P vitamini aracılığı ile kanamaları önleyip yumşatırken, içerdiği K vitamini ile kanın pıhtılaşma kabiliyetini arttırır. Soğuk algınlığına karşı etkili vitaminler içerir ve cilt sıkılığını korur. Astım, bronşit hastaları için ön tedavi olarak görülür ve çok etkili kolesterol düşürücü, mide asiti düzenleyici etkileri vardır.


Türk mutfağında tarhananın önemi bir başkadır. Soğuk kış günlerinde içimizi ısıtan bir tarhana çorbası, oldukça sağlıklı ve lezzetli bir tercihtir. Fakat tarhana çorbası ticari mayalar, rafine unlar ile yapılınca pek bir anlamı kalmaz. Siyez tarhana ile yapacağınız tarhana çorbası, siyez buğdayının genetiği değiştirilmediğinden dolayı gerçek lezzetin ortaya çıkmasını sağlar.

ÜRÜNLERİMİZ VE
SİYEZ İLE İLGİLİ EN GÜNCEL BİLGİLERİ KEŞFEDİN

BLOG’A GÖZAT