2018-10-19

Siyez Ekmeği

Sofraların olmazsa olmazı ekmek, hepimiz için çok önemli besindir. Ekmeğin yapıldığı un da, direkt olarak ekmeğin kendisini etkilemektedir. Şu anda çoğu kişinin tükettiği, modern buğday kullanılarak üretilmiş un, genetiği ile oynanabilir bir besindir. Buğdayın genetiğini değiştirmek, sağlık açısından birçok probleme yol açmaktadır. Buna karşı siyez buğdayı, genetiği değiştirilemez bir buğday türüdür. Ve sağlık açısından birçok olumlu etkisi vardır.


Uzmanlar tarafından önerilen siyez unu ile yapılmış siyez ekmeği, sofralarına sağlığı ve doğallığı taşımak isteyenlerin tercihidir.






Karbonhidrat değeri düşük, protein değeri ise oldukça yüksek olan Siyez Ekmeği, diyet besini olarak oldukça uygun bir gıdadır. İçerdiği yüksek mineralli yapısı ile mide rahatsızlıkları çeken kişiler için bir tedavidir ve sindirim sistemini düzenleyici etkileri bulunmaktadır.


Lif bakımından oldukça zengin bir gıda olan siyez ekmeğinin, kandaki yağları düşürücü ve bağırsakları temizleyici özellikleri de bulunmaktadır.




Siyez Ekmeğinin mutfaklardaki yeri gün geçtikçe artmaktadır. Sağlıklı beslenme için uzmanlar tarafından önerilen siyez ekmeği, diğer ekmeklere göre çok daha faydalı ve gönül rahatlığı ile tüketebileceğiniz bir besin türüdür.






ÜRÜNLERİMİZ VE
SİYEZ İLE İLGİLİ EN GÜNCEL BİLGİLERİ KEŞFEDİN

BLOG’A GÖZAT