AYLIK
ABONELİK

Aylık abonelik avantajlarından yararlanın

DETAYLAR

2018-10-19

Siyez Buğdayı

Yapısı sayesinde genetiği değiştirilemeyen, modern buğdayın atası olan siyez buğdayının önemi gün geçtikçe daha iyi anlaşılıyor. Öyle ki, şu anda Türkiye’nin yanı sıra Fransa, Fas ve Yugoslavya’da da yetiştirilmeye başlandı.…

2018-10-19

Siyez Unu

%100 Siyez buğdayından öğütülmüş olan siyez unu, saf un formunda olup klasik metodlar ile öğütülmüştür. Siyez unu, öğütülme işleminde en doğal hali korunacak şekilde işlem görür. Siyez buğdayı, genetiği bozulmamış…

2018-10-19

Siyez Ekmeği

Sofraların olmazsa olmazı ekmek, hepimiz için çok önemli besindir. Ekmeğin yapıldığı un da, direkt olarak ekmeğin kendisini etkilemektedir. Şu anda çoğu kişinin tükettiği, modern buğday kullanılarak üretilmiş un, genetiği ile…

2018-10-19

Siyez Mantı

Mantı’nın Türk mutfağındaki yeri bir başkadır. Çok uzun zamandır Türk mutfağı ile özdeşleşmiş olan Mantı, her yörede sevilerek tüketilmektedir. Fakat tükettiğimiz mantıların ne kadar sağlıklı olduklarını bilemiyoruz.Siyezta’nın Siyez Mantısı’nda kullanılan…

2018-10-19

Siyez Tarhana

Anadolu mutfağının vazgeçilmezi tarhana, siyez buğdayının öğütülmesi ile yapılan siyez unu kullanılarak yapılınca, çok daha lezzetli ve sağlıklı oluyor. Son zamanlarda popülaritesi katlanarak artan siyez tarhana, mutfağında sağlığa öncelik verenlerin…

2018-10-19

Siyez Erişte

Tamamen katkısız olarak üretilen siyez eriştenin yapımında, genetiği değiştirilemeyen siyez unu kullanılır. Siyez erişte %100 organik bir gıdadır. Anadolu bölgesinde erişte, kışın tüketilmek üzere yapılır ve başta çorba olmak üzere…

2018-10-19

Siyez Bulguru Presidium Projesi’ne Dahil Edildi

Slow Food Vakfı’nın dünya üzerinde tek bir bölgeye ait gıda ürünlerinin korunması amacı ile başlattığı Presidium Projesi’ne Siyez Bulguru da dahil edildi.Türkiye’nin ilk Presidium’u olan Siyez Bulguru, Slow Food Fikir…

2018-09-10

Uzman Görüşleri

Ziraat Yüksek Mühendisi Neslihan Şimşek: Genetik yapısının 10 bin yıl boyunca hiç bozulmamış olması, hatta biz diyoruz ki, 10 bin yılda pek çok şey değişti ama siyezin genetik yapısı değişmedi.…

2018-09-10

Geçmişten Günümüze Siyez

Tüm buğdayların atası siyezin nesiller boyu süren öyküsü, insanların yerleşik hayata geçmesi ile, yani bundan 10 bin yıl öncesinde başlıyor. Bunca zaman içinde; dünya değişiyor, insanlar, toplumlar değişiyor fakat siyez…

ÜRÜNLERİMİZ VE
SİYEZ İLE İLGİLİ EN GÜNCEL BİLGİLERİ KEŞFEDİN

BLOG’A GÖZAT